SEO / GSO vinkki yrittäjille

Hakukonemarkkinointi on digimarkkinoinnin kuuma kivi. ER-tuki ei suoranaisesti tuota tähän liittyviä palveluita, koska me teemme sisältöjä ja sivustoja – emme niinkään puhu ”tekniikkaa”.

ER-tuki on tehnyt kotisivuja ja sisältöä internetin maailmaan jo yli 20 vuotta ja olemme keränneet sinä aikana kohtuullisen tietotaidon, jota pidämme yllä myös lukemalla ja opiskelemalla tasaisin väliajoin lisää vahvistaaksemme tietotasoamme.

Tässä vinkissä otamme käsittelyyn yhden ainoan asian eli ns. KEYWORD eli avainsanan, mistä on kyse ja mitä sillä saadaan aikaiseksi.

Keyword research

Tämä termi liittyy siihen analyysiin, joka on hyvä tehdä kotisivuja uudistettaessa. Eli millä sanoilla saadaan liikennettä sivustolle? Mitkä ovat niitä sanoja, joita sinun alasi tai palveluidesi etsijät käyttävät. Voi nimittäin olla, että käytössä ovat aivan eri sanat, kuin mitä ajattelit käyttää omilla sivuillasi.

Avainsana ei ole vain yksi sana

Menneet ovat ne ajat kun hakuja tehtiin vain yhdellä sanalla. Nykyään hakijat käyttävät useampaa sanaa hauissaan. Jos ennen esimerkiksi haettiiin ”elokuva” sanalla, nykyään ymmärretään, että haun pitää olla tarkempi, jotta sillä löydetään.

Voidaan hakea vaikka ”japanilainen elokuva” tai ”akira kurosawa japanilainen elokuva” hakutermein. Nykyään käyttäjät esittävät myös suoria kysymyksiä hakukenttiin, kuten ”mistä löytyy lettuja”, ja vastaavia.

Relevanssius

Älä kuitenkaan sorru käyttämään sanoja, jotka eivät liity omaan toimintaasi. Vaikka tällä hetkellä haetaan paljon esimerkiki Luokkakokous 3-elokuvaan liittyviä asioita, ei ole järkeä lisätä niitä omalle sivulle, jollei sitten ole esimerkiksi tuottanut elokuvan lavasteet tai palveluita elokuvan tekijöille.

Netistä ja Googlelta löytyy paljon erilaisia työvälineitä, joilla voi kehitellä itselleen uusia avainsanoja. Avainsanoja sitten käytetään sekä omilla kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä mahdollisissa Google Ads mainoksissa.

Esimerkiksi https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner

Tämä on vain yksi pieni vinkki, mutta lupaamme tuotta uusia aina silloin tällöin teille maksutta. Kiitos vierailustasi.