Brändien kotisivuilta etsitään tietoa – mutta ostopäätökset tehdään nettikaupoissa

Yrityssivustot ovat suosituin kanava, kun kuluttajat etsivät tietoa tuotteista ennen ostoa. Mutta kun tulee ostamisen aika, tehdään se usein nettikaupoissa, joissa tarjolla on eri yritysten tuotteita. Tämä selviää Adobe Experience Managerin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Adoben tuoreen tutkimusraportin mukaan yritysten on tärkeää tarjota hyvää sisältöä useissa kanavissa. Tutkimuksessa tarkastellaan kuluttajien kanavavalintoja tietojen etsintään, tuotteiden ostamiseen ja yleiseen vuorovaikutukseen yritysten kanssa. Lähes puolet (48 prosenttia) yhdysvaltalaisista kuluttajista tutkii yritysten verkkosivustoja valitessaan, mitä kanavia haluavat käyttää etsiessään tietoa ennen ostoa.

Kuluttajat näkevät fyysisen tuotteen edelleen mielellään kivijalkamyymälässä. 40 prosenttia vastaajista sanookin käyvänsä myymälöissä tutkimusvaiheessa. 38 prosenttia kertoo ystävien ja perheen vaikuttavan tärkeänä tekijänä tuotetutkimuksessa. Tiedon etsimisessä vähiten käytetyt kanavat ovat yritysten chatbotit ja digitaaliset näytöt myymälöissä.

Kuluttajat ovat omaksuneet verkko-ostamisen

Kun kuluttajat haluavat ostaa tuotteen, he yleensä tekevät sen verkkokauppojen kuten Amazonin kautta, joka kerää tuotteita monenlaisilta yrityksiltä. Kuusi kymmenestä kuluttajasta (59 prosenttia) vastaa, että he ostavat useimmiten verkkokaupoista, ja 49 prosenttia sanoo ostavansa usein myös kivijalkamyymälöistä. Yritysten omat sivut ovat vasta kolmanneksi käytetyin kanava. 36 prosenttia sanoo käyttävänsä usein yritysten verkkosivustoja ostoihin.

Suora yhteys yritykseen

Yritysten verkkosivustot ovat kuitenkin suosittu kanava, kun kuluttajat tahtovat olla yhteydessä yritykseen tuotteen oston jälkeen. 51 prosenttia kuluttajista käy verkkosivuilla, halutessaan esimerkiksi valittaa tuotteesta, kun taas 23 prosenttia hoitaa asian myymälässä. Viidesosa vastaa, että he kommunikoivat yritysten kanssa myös sosiaalisessa mediassa.

”Tutkimus osoittaa selvästi, että yritysten on tärkeää mukauttaa sisältöä kuluttajien mieltymyksiin kaikissa kanavissa. Verkkosivustoilta kuluttajat löytävät nopeasti kaikki tarvitsemansa tuotetiedot sekä tiedon siitä, miten he voivat ottaa yhteyttä yritykseen. Samaan aikaan yritysten, joiden tuotteita myydään myös verkkokaupoissa, on varmistettava, että tuotteet esitetään visuaalisesti samalla tavalla riippumatta siitä, missä kuluttaja niitä sitten tarkasteleekin”, sanoo Adobe Experience Managerin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Imran Afzal.