Koronapandemian vaikutus verkossa shoppailuun

Koronarajoitteiden takia ihmiset ovat siirtyneet verkossa shoppailuun. Ihmiset pelkäävät tartuntaa ja myös tuotteiden hamstraaminen on nousussa. Ihmiset hamstraavat esimerkiksi vessapaperia sekä kuivaruokia kuten papuja, tomaattimurskaa, riisiä ja pastaa. Myös hygieniatarpeet kuten käsidesit ja siivoustarpeet menevät hyvin kaupaksi.

Karanteeni ja ruokaostokset

Kuluttajat myös pelkäävät joutuvansa tyhjän päälle, jos he joutuvat karanteeniin. Karanteeniin joutuvat ihmiset, joilla on oireita tai jotka ovat olleet kosketuksissa sairastuneen kanssa. Karanteenin aikana ei saa poistua esimerkiksi ostoksille, mikä tekee siitä varsin haasteellisen etenkin ihmisille, joilla ei ole lähipiirissään ihmisiä, jotka voisivat auttaa heitä ruokaostosten tekemisessä.

Viruspandemialla onkin selvästi huomattava vaikutus kuluttajien käyttäytymiseen. Koronaviruksen leviäminen halutaan estää, jonka seurauksena useat maat ovat asettaneet tiukkoja rajoitteita ihmisten liikkumiselle. Ihmiset ovat sulkeutuneet koteihinsa ympäri maailman. Shoppailijat tilaavat kotiinkuljetuksena ennätysmääriä elintarvikkeita, hygieniatarvikkeita ja siivoustarpeita.

Sosiaalinen eristäytyminen ja shoppailu

Ryhmäkokoontumiset eivät nykyisten rajoitteiden takia ole mahdollisia ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotona. Tämä tarkoittaa, että monen on varauduttava uuteen normaaliin ja siihen, että nettishoppailusta tulee yhä suositumpaa. Ihmiset ovat raportoineet jopa tunteja kestävistä jonoista supermarketteihin, mikä tekee nettishoppailusta houkuttelevamman vaihtoehdon. Sosiaalinen eristäytyminen on ainut keino taudin leviämisen estämiseksi.

Varsin ongelmallisen tilanteesta tekee se, että taudin kantaja ei aina tiedä sairastavansa tautia. Oireeton, mutta virusta kantava ihminen voi tartuttaa taudin toisiin ihmisiin. Tauti leviää helposti esimerkiksi ryhmäkokoontumisissa. Ihmiskeho ei tunnista virusta, jonka seurauksena meillä ei vielä ole immuniteettia sille. Ei ole varmuutta siitä, miten kunkin tartunnan saaneen ihmisen keho reagoi virukseen. Osa sairastaa taudin hyvin lievänä, osa taas tarvitsee jopa sairaalahoitoa.

Pakatut tuotteet tekevät kauppansa

Esimerkiksi pakattujen tuotteiden tarve on kasvanut tämän pandemian jälkeen. Hedelmien ja vihannesten myynti on laskenut, mutta pitkäkestoisten säilykkeiden myynti on lisääntynyt. Ihmiset pelkäävät saavansa tartunnan pakkaamattomista tuotteista eikä ihme, sillä pisarat leviävät pitkälle aivastaessa, yskiessä ja jopa puhuessa. Virus leviää myös kosketuksen kautta. Tutkijat ovat varoittaneet, että virus elää pinnoilla jopa useita päiviä. Viruksesta ongelmallisen tekee se, että tartunnan saaneet voivat olla täysin oireettomia, mutta tartuttaa viruksen muihin.

Kotiinkuljetus on myös lisääntynyt eksponentiaalisesti. Ihmiset eivät enää uskalla mennä supermarketteihin ja kauppoihin tartuntapelon vuoksi.

Kustannukset

Ostosten tekemiseen menee paljon rahaa.  Ostosten tekeminen on kuitenkin olennainen osa elämääsi ja edellytys elämälle. Ostoksiin panostaminen on siis kuitenkin kaiken sen vaivan ja rahan arvoista. Kaipaatko lisätienestejä logosi ja yrityksesi ilmeen uudistamista varten? Verkossa tehtävät sijoitukset ovat siinä tapauksessa varsin varteenotettava vaihtoehto. Sijoittamalla kerrytät varallisuuttasi ja säästöjäsi, jotka puolestasi voit sijoittaa verkko-ostoksiisi ja omaisuutesi kerryttämiseen.