Plant the Seeds, build the Future

Otsikko yksinkertaisesti: mitä tänään aloitat, sen hedelmät saat tulevaisuudessa. Mitä se tarkoittaa meidän alalla? Puhumme nyt sivuston sisällöstä, sivustojen löydettävyydestä ja siitä, kuinka ihmiset löytävät firmojen tuotteet ja palvelut, aiheena on siis SEO, search engine optimization.

Maailmantalous on hetkeksi menossa lamaan ja laman aikana rahahanat ovat entistä tiukemmin avattavissa. Samalla tiedämme, että ihmiset ovat oikeasti menneet nettiin ja mobiiliin ja osaavat etsiä tietoja ja palveluita netistä. Hakemiseen he käyttävät paljon eri sosiaalisen median kanavia, mutta yhä vielä eniten Googlea. Jos siis et vielä ole edes miettinyt oman yrityksesi asetelmaa Googlen kanssa, olisi nyt jo aika. Aika laittaa siemenet maahan niin sanotusti.

Conduktor teki The Impact of COVID-19 on Marketing (2020)-tutkimuksen, joka käsitti 317 yrityksen vastaukset, 24% b-to-b markkinoilta, 12% tukusta, 11% terveydenhuollosta ja loput tasaisesti eri aloilta. Aiheena tulevien aikojen markkinointibudjetit:

Samaisessa tutkimuksessa myös kysyttiin, tärkeinpiä panostuskohteita:

Jotta yritys pärjäisi nimenomaan hakukoneiden eli Googlen orgaanisessa haussa, tulee yrityksellä olla selkeät suunnitelmat, miten ja missä yritys näkyy. Millä sanoilla yritys kertoo itsestään ja tuotteistaan, sekä miten yritys pyrkii rakentamaan siimojaan ympäri nettiä.

Plant the seeds, nimittäin siementen itämiseen voi mennä viikkoja, kuukausia ja parhaat tulokset nähdään vasta yrityksen jatkaessa omaa toimintaansa vuodesta toiseen. SEO ja sivustojen sisällöntuottaminen on jatkuvaa työtä, ja vaikka kerran tekisit kaiken oikein ja hyvin, se on vasta alkua. Kotisivujen sisältö ja itse kotisivut ovat yrityksen näkyvyyden ja löydettävyyden kannalta yksi edullisimmasta markkinointikanavista, kunhan sen hoitaa suunnitellusti ja hyvin, eikä vain minimin kautta.

Minimistä liikenteeseen

Mikä on yrityksesi päätuote tai palvelu? Onko siitä kirjoitettu tekstiä, joka oikeasti avaa tuotteen ja palvelun, mihin sitä käytetään, miten sitä käytetään, mistä sen saa jne. Nyt on aika panostaa siihen, että omille sivuille rakentuu todellinen Q&A eli asiakkaat saavat vastauksia etsimilleen kysymyksille ja vältetään tilanteita, joissa kotisivut vain lisäävät kysymyksiä.

Googlella itsellään on selkeitä oppaita siihen, miten kotisivujen tietosisältö pitäisi jaotella ja rakentaa. Se ei ole mitään rakettitiedettä, mutta tiedämme tavattuamme toiminnassamme satoja yrittäjiä, että kaikkia yrittäjiä ei kiinnosta tietokoneeseen liittyvät asiat, saatikka Googlen toiveet.

Me voimme tehdä yrittäjän kanssa yhteistyötä ja oma tapamme on lehtimaailmasta tuttu: lähestymme asiaa toimittajana, teemme haastattelun, etsimme tiedot, teemme tarvittaessa pientä kilpailija-analyysiä ja esittelemme tuloksemme yrittäjälle. Yleensä esitys sisältää paljon asioita, jotka ovat yrittäjälle itsestään selviä, mutta kerromme myös miten tietoja voidaan hyväksikäyttää yrityksen markkinoinnissa, yrityksen kotisivuilla sekä mahdollisesti yrityksen käytössä olevissa sosiaalisen median kanavissa. Emme tee työtämme maksutta, mutta pieni investointi yrityksen tulevaisuuteen on toiminut useimpien asiakkaiden kanssa silmät avaavana kokemuksena. Se ei tarkoita, että yrittäjät alkaisivat itse tekemään näitä juttua, mutta ainakin het tietävät mitä pitäisi tehdä, ja kenties tilaavat työn osaajilta, kuten meiltä. Kaikki alkaa kuitenkin yhteisestä näkemyksestä missä ollaan ja mitä halutaan, ilman sitä myös ehdotelmat ja ideat ovat kohtuullisen turhia.

Haastattelut voidaan tehdä etänä, tai jopa sähköpostitse. Toimituksellinen työ kestää päivästä muutamaan päivään, riippuen projektin kokonaisuudesta ja yrityksen tarpeista ja tavoitteista. Aina jokaisessa projektissa pitäisi olla jonkinlainen todellinen tavoite, jotta sitten toteuttamisen jälkeen voidaan katsoa, kuinka hyvin tavoite saavutettiin. Ilman tavoitetta on vaikea mitata projektin tuloksia. Se, että yritys löytyy Googlesta etusivulta on hyvä lähtökohta, mutta siihen liittyy niin paljon muutakin.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää.