Miksi perjantai 13. päivän on koettu olevan epäonnen päivä? Mistä tämä uskomus oikein juontaa alkunsa? Kyseinen perjantai tapahtuu vähintään kerran kalenterivuodessa. Huonoimmassa, tai epäonnisimmissa, tapauksessa, 13. päivä voi osua perjantaille jopa kolme kertaa saman vuoden aikana.
Totuus on, ettei oikein kukaan osaa sanoa mistä tämä taikausko on saanut alkunsa. Varmaa ainakin on se, ettei jokaista kyseiseen päivään liittyvää taikauskoa tai luuloa kannata uskoa. Lukemalla Astral TV artikkelin perjantai 13. päivästä, saat selville mitä nämä uskomukset oikein ovat.
Perjantai 13. päivä tuo mukanaan epäonnen?
Sekä numerolla 13 että perjantailla on pitkä historia huonon onnen tuojina. Ja juuri näiden kahden yhdistelmä tekee perjantai 13. päivästä kaikkein pelätyimmän.
Jo raamatusta lähtien numero 13 on kantanut huonoa onnea mukanaan. Juudas, joka petti Jeesuksen oli viimeisen ehtoollisen 13. osallistuja. Vielä nykyäänkin lentokoneista tai joistakin hotelleista et löydä numerolla 13 sijoitettua istuinriviä tai hotellihuonetta.
Ajan saatossa tarinat Juudaksesta viimeisenä osallistujana ovat muuttaneet muotoaan kulttuurin ja maanosan mukaan. Esimerkiksi norjalainen saaga kertoo tarinaa, jossa pahamaineinen Loki osallistui jumalten illalliselle 13 osallistujana, ja koko maailma muuttui pilkkopimeäksi.
Jeesus ristiinnaulittiin perjantaina ja useita eri tapahtumia maailmalla, jotka ovat johtaneet henkilöiden, tai jopa massojen, kuolemiin ovat osuneet tälle pahamaineiselle kuukauden 13. päivälle ja perjantaille.
Entäs ne perjantai 13. päivä taikauskot?
Älä kävele tien yli, jos näet mustan kissan, ethän kulje tikkaiden alta tai kaada suolaa pöydälle – erityisesti jos on perjantai 13. päivä. Taikauskoja löytyy joka lähtöön. Ne ovat vaihdelleet kulttuureista toiseen, ja erityisesti perjantai 13. päivä on voimistanut näiden taikauskojen epäonnista voimaa.
Riippumatta siitä onko perjantai 13. päivä ollut sinulle se epäonnen päivä tai vai yksi päivä muiden joukossa, katso alta lista yleisimmistä taikauskoista, joita on noudatettu kautta aikojen ympäri Euroopan. Erityisesti perjantai 13. päivän aikaan:
- Älä tarjoile 13 ihmiselle illallista samassa pöydässä
- Peitä itsesi haukotellessasi, jotta paholainen pysyy poissa
- Älä tapaile (suhde tulee olemaan tuhoon tuomittu)
- Älä avaa sateenvarjoa sisätiloissa
- Peitä peilit peitteellä
- Älä risti veitsiä ja haarukoita
- Älä laita uusia kenkiä pöydälle
- Naiset, älkää nousko laivaan tai veneeseen, koska voit vaarantaa miehistön
- Älä kävele särön päältä
- Älä leikkaa hiuksiasi tai kynsiäsi
- Nouse sängystä samalta puolelta kuin miltä sinne menitkin
Elämme tieteen loistokautta, mutta siitä huolimatta muinaiset taikauskot pitävät pintansa. Monet näistä taikauskoista tuntuvat merkityksettömiltä, tai jopa suorastaan hassuilta. Taikauskon, myytin ja urbaanilegendan välillä on hiuksenhieno raja.
Mitä sen sijaan kannattaisi tehdä perjantaina 13. päivä
1. Jätä perjantai 13. päivän epäonninen osa huomioimatta
Jätä päivä huomioimatta. Jos autosi ei satu käynnistymään ja myöhästyt töistä, syytä sen sijaan sattumaa. Negaatio vetää negatiivisia asioita puoleensa.
2. Pidä alkoholiton päivä
Ennen vanhaan perjantait olivat alun perin ”katumusta ja pidättäytymistä” varten. Joten miksipä tätä vanhaa tapaa ei toisi myös nykyaikaan, ja antaisi elimistölle ja mielelle sen ansaitsemia ravitsevia ja puhdistavia ravintoaineita.
3. Kirjoita lista
Perjantait olivat entisaikaan rauhoittumista varten, jolloin ei tullut aloittaa mitään uutta. Joten käytä tämä hetki siihen, että rentoudut ja mietit asioita. Esimerkiksi niitä, joita haluaisit aloittaa tulevaisuudessa.
4. Anna hetki kiitollisuudelle
Arvosta niitä asioita joita olet jo tehnyt tai aiot tehdä sekä muistoja elämäsi varrelta. Nämä kaikki ovat osa sinua ja tehneet sinusta sen, joka tänä päivänä olet.