Teoria toteen: Halpaa lainaa kaikille

Nyt sitä saa, ja emme puhu asuntolainasta, koska sitä on ollut tarjolla jo pitkään. Suomessa on ollut aina nähtävissä tietynlainen jyrkkyys monen suusta sen kuullen pahana tekijänä. Vaikka loppuen lopuksi, me kuolevaiset kuluttajat, myös itse Suomen pyöritys on ollut peiliin katsoen melkoista helikopteria joka suuntaan. Yksilöitä ei voida syyttää, vaan suunta ilman kopteria voidaan vaan kääntää parempaan. Muuta tuskin kukaan vaatii, individuaalitalous ja velkasuhde balanssiin ja tässä se, kopterin positiivisuuskääntö on tällä selvä. Tosin selkärankaa tarvitaan kymmeniltä tuhansilta henkilöiltä alkupalaksi.

Turnauskestävyys, epävarmuus ja markkinointiin ”positiivisen negatiivisesti” suhtautuminen

Pelikortteja ei olla ehkä osattu pelata sen jyrkkyyden mukaisesti, kuinka olisi ehkä kannattanut. Helkkariako kaunistelu enää auttaa? Korkojyrkkyys lainoissa auttaa aika pirunmoista ”yksilöhelkkaria” hyvässä, jos Action-sana on edes puolituttu tai, jos olet valmis toimimaan. Nyt on sen aika, ensin asuntolainat miinuskorkoihin, sitten seuraavaksi paras luottokortti käteen ilman kaunisteluja ja sen tarjoaa norjalainen Bank Norwegian -laina, lento- & luottokorttiyhtiö ja siinä samassa myös pankki, jonka verkkoprosentialisuus on 100 prosentin luokkaa. Tämä tuo säälimättä mukanaan ”uutta & vanhaa” Richard Branssönimäistä 2020-lukua, tosin ilman Virgin Activea, joka jatkaa kasvuaan triplaamalla kuntosalimääränsä 24 kuukauden ajassa.

Olisivatko asiat paremmin Suomessa ilman pankkivirtuooseja Norjasta?

Mahdotonta ajatella, että Suomi pystyisi pitämään ”yksinään pinkkansa” koossa, koska yksikään valtio tässä maailmassa ei ole tehnyt niin. Omilla jaloillaan ja vielä Buddhismi- betonihartioillaan seisovat pankit Luotto.org -sivun mukaan, olisivat toki voineet tehdä resursseillaan nopeampia reaktioita, mutta jossitteluhan on turhaa. Ja korostaen jopa niinkin äärettömän turhaa, että tutkijat sanovat sen ajatteluprosessin ottavan iästä pois yhden vuoden keskimäärin (otantakanta on tosin niin pieni (ruotsalaistutkimus perunalastuista?), että annetaan tämän olla vain figuratiivista ajattelua, mutta loogista sellaista).

Ei siis jossitella, eväät ovat olleet ensimmäisestä maailman sodasta lähtien hyvät, tai paremmat kuin hyvät, jos asiasta ottaa edes nystyräisen alle koppalakin ja miettii sitä. Tämä ajattelumalli lisää siis 4 vuotta ikää, eli jokainen lukija elää keskimäärin 3 vuotta pidempään ”mentaliteettipäissään” – ja hyvä näin – tai niin. Norjan öljypankeille ei voi siis antaa mitään negatiivisuuspisteitä, vaikka Komplett -pankki on ottanut meitä ryysyistä kiinni luottokortillaan. Mitä sanovat Amexit ja muut, kun maksuvapaita päiviä onkin 50 kappaletta? Kuka latoo tiskiin 2 kuukautta eli 60 vuorokautta? Ajan kanssa tiedämme ja mikään rahatiimi ei peruspolkijalle ainakaan ilmaisia Lounge-käyntejä tai muuta anna, saati harvaa moinen edes kiinnostaa pieni ”luxury-raapaisu”.

Missä on edullisuuskynnys vai onko sellaista olemassa laisinkaan?

Tarkkaavaisuudessa ja numerotietoisuudessa. Laina on ollut melkein kautta aikojen tarkoille silmille halpaa. Nyt se on melkein sokeille silmille sekä sieluttommillekin edulista missä tahansa muodossa. Myös lainan ottaminen kannattaa 2020 vuonna, ei koskaan sellaisen, joka vetää teidän talouden kuiville Töölön räntänurmikoille tai ohjuskaistaa pitkin 652 kilometriä ylöspäin sama malli. Porin maratooni kyseessä eli luontainen tyhmyys. Kynnys, on vaan legioonan eli yleensä mies+vaimo -yhtälössä, tai avoperheessä sekä erityisesti heidän taloudessa (raha, johtaa usein riitaan). Ja tämä ei ole muuttunut noin 12 vuodessa, vaikka moni muu asia onkin viitaten IL:n artikkeliin.

Maalaisjärki korvaa numerot ja hokkuspokkukset

Ei tarvita taikatemppuja, ei matematiikkaa, eikä mitään – paitsi maalaisjärkeä ja perinteisen työn sallimat (vieläkin) säännölliset tulot, että lainan saaminen on yleensäkin mahdollista. Emme elä enää vippi.online -säännöillä, vaikka aikakausi Suomessa oli tuokin ja osa ”lifeprosessia” monella, joka opetti palkkapäivälainojen olevan huti potenssin kymmenen (vaan ei useimmalle lopulta ja vipu on käytössä monesti ihan muualta kuin olettaa voi).

Suunta on ylös joka tapauksessa

Nyt mennään kuitenkin statistiikankin puolesta kohti sijoittamisen ja säästämisen taivalta sekä velkakevennystahti on osittain suotuisa eli ehkä individuaalitalous on menossa parempaan suuntaan hitaan kaavan mukaisesti. Tämänkin seuraavat neljästä kuuteen vuoteen aikataivalta tallaten näyttää. Peukut pystyyn, asioilla on tapana järjestyä tai vaihtoehtona on lapion kanssa ikuinen kosketusprojekti, pohjaa ette näe!