Google vinkki syksyn alkuun

Oletko lisännyt oman yrityksesi Googlen karttaan? Eli mitä löytyy jos yritystäsi etsitään suoralla Google haulla? Tässä esimerkki toisesta yrityksestämme ja sen Google näkyvyydestä kun haku on tehty yrityksen nimellä. Kokeile miten sinun oman yrityksesi kanssa käy, ja tee haku selaimeni ingognito tilalla.

Mitä hakutulos kertoo?

Kun teet haun ingognito tilassa, saat sellainen hakutuloksen kuin toisetkin, jotka etsivät yritystäsi ensimmäistä kertaa.

Jos tulokset ovat sellaisia kuin toivoit niiden olevan eli näyttävät missä olette, koska olette avoinna sekä mitä oikeastaan teette. Jos hakutulokset eivät anna tällaista tulosta, jotain on kuitenkin tehtävissä kohtuullisen helposti (yleensä).

Teimme vertailuna olemassa olevaan yritykseen haun, yritykseen jolla ei ole omia kotisivuja. Itseasiassa teimme ison määrän testejä omien asiakkaidemme yritystiedoilla ja useimmilla Google haku yrityksen nimellä haettuna tuotti hyvinkin tietoa ja nimenomaan myös tuon Google karttapaikan. Tässä kuitenkin yksi esimerkki, jolla olisi varaa parantaa.

Ota siis minuutti aikaa ja tee omasta yrityksestäsi nimellä Google haku. Sen jälkeen voit sitten miettiä, millä hakusanoilla yrityksesi pitäisi löytyä netistä. Jos esimerkiksi korjaat autoja, haluatko löytyä vain tyylillä autokorjaamo+paikkakuntasi, vai jonkin tietyn vianetsinnän kautta tai merkkihaun kautta?