Latvalasta on monelle

Elettiin vuotta 1984 kun Oy Aimo Latvala Ab sai ensimmäisen virallisen merkinnän kaupparekisteriin, ei kylläkään vielä sillä nimellä, mutta yritystoiminta kuitenkin alkoi jo silloin Tammisaaressa. Kuka olisi silloin osannut arvata, että Latvalasta tulee nykyisenlainen kahden kaupan yksityinen, perhomisteinen kauppaketju? Tänään Säästötalo Latvala palvelee asiakkaitaan sekä Karjaan että Lohjan keskustoissa todella monipuolisin tavaraerin.

Varsinainen Säästötalo Latvala on vuonna 2005 perustettu lohjalainen halpahintatavaratalo. Vuonna 2012 avasimme myymälän myös Karjaalle. Sijaitsemme Karjaan ydinkeskustassa, valikoimiin kuuluu kaikkea arjen tarpeisiin. teknokemiaa, kuten saippuaa ja pesuaineita, paperitarvikkeita, kodin pienkoneita, säilöntää, astioita, muovitavaraa, kattiloita, koriste-esineitä, lahjatavaraa, lemmikkitarvikkeita ja -ruokaa. Askartelu- ja taiteiljavälineitä, työkaluja, autotarvikkeita, pyöräily- ja vapaa-ajan tuotteita, veneilyyn ja retkeilyyn liittyvää sekä sähkö- ja lvi-tarvikkeita.

Kuten sloaganimme sanoo: Kaikkea kivaa keskellä kaupunkia!

– Perheyritys ei ole mikään kasvoton megaketju vaan me olemme mukana arkipäivisissä kaupan tehtävissä päivittän ja jokainen asiakaskontakti on tärkeä, ja sitä halutaan vaalia nyt ja jatkossa, kertoo Säästötalo Latvalan Kari Latvala.

Oikeilla liikkeillä oikeita tuloksia

Säästötalo Latvala on kuitenkin pieni "peluri" markkinoilla ja siksi yrittäjien tulee olla ostoissa tarkempi kuin isot toimijat, koska teollisuus ja maahantuojat tietenkin katsovat kiinnostuneemmalla silmällä isoa ostajaa kuin pientä paikallista tomijaa. Toisaalta markkinoilla liikkuu paljon herkullisen edullisia eriä, jotka ei riitä maanlaajuiseen jakeluun. Niissä paikallinenkin kauppias pääsee usein hyviin ostohintoihin ja sitä kauttaa edullisiin tarjouksiin asiakkaille.

– Me käytämme sekä Karjaalla että Lohjalla paljon paikallisia printtilehtiä tarjoustemme kertomiseen asiakkaillemme, sillä vaikka digitaalinen media kasvaa, on printti vielä tärkeä media viikoittaisen tuotetarjousten esittämiselle, kertoo Latvala.

Lohjalla viikkotarjoukset näkyvät myös netissä, samoin kuin Karjaan liikkeen tarjoukset. Kotisivujen merkitystä ei pidä unohtaa nykyaikana, ja siksi tarjoukset julkaistaan lisäksi myös Säästötalo Latvalan omalla Facebook- sivulla.

Säästötalo Latvala toimii omissa tiloissa. Omissa tiloissa toimiminen on kustannustehokasta ja alhaista hintatasoa tukevaa, vaikka ei voikaan soittaa vuokraisännälle silloin kun katto vuotaa.

– Toimiin pitää ryhtyä itse, ja vaikka töitä on välillä paljonkin sen kaupanvetämisen lisäksi, omat tilat ovat oikea ratkaisu.

Oikeasti alhainen hintataso tarkoittaa sitä, että isoja alennusprosentteja ei vain voi myöntää. Jos  jossain liikkeessä saa tuotteesta heittämällä 50% alennusta, kysyä sopii miten korkealla pilvissä se alkuperäinen hinta onkaan.

-. Ne asiakkaat, jotka esimerkiksi maaliessa ovat verranneet lopullista kuittihintaa, ovat huomanneet, että purkki onkin halvempi kuin jossain muualla, vaikka siellä prosentit on olleet suuret. Maksettava rahahan on aina euroissa, eikä prosenteissa, kertoo Latvala.

Terve suomalainen yritys

Säästötalo Latvala työllistää reilut 20 henkilöä Lohjalla ja Karjaalla ja kannattavalla liiketoiminnalla varmistetaan toiminnan ja  työpaikkojen jatkuminen.

– Kyllä suuri kiitos kuuluu asiakkaillemme, jotka käyvät meillä yhä uudestaan ja uudestaan ostoksilla. Kuitenkin on vielä paljon paikallisia potentiaalisia kuluttajia, jotka eivät tunne tai tiedä mitä kaikkea meiltä saa esimerkiksi Lohjan kahdesta kerroksesta.

Esimerkki tämän viikon tarjoustuotteista: