Jopa 82% katsoo mielummin videon kuin lukee tekstin – rohkeus nousee esille median mekassa

Monet yritykset kokevat tällä hetkellä suurimmaksi haasteeksi, miten erottautua, kun digikanavat pursuavat erilaista sisältöä. Kun sisältö tehdään omaperäisesti, rohkeasti ja relevantisti – on se hyvin suurella todennäköisyydellä onnistunutta. Lisäksi uudet sisältömuodot ovat nousussa kovaa vauhtia.

Helsinking tekee parhaillaan kuukauden mittaista tutkimusta, ”median mekassa” – Yhdysvaltain Kaliforniassa, sisällön ja sisältömarkkinoinnin suuntauksista haastattelemalla alan paikallisia ammattilaisia. Tutkimuksen tarkoituksena on tuoda vastauksia ja uutta näkökulmaa Helsinking yrityksen asiakkaille sekä samalla koko Suomen mediakentälle.

– Lähes kolmen viikon matkan aikana olemme saaneet vahvistusta sille, että jos massasta haluaa erottautua, tulee uskaltaa olla rohkeasti erilainen. Tylsä sisältö jää helposti massan jalkoihin, eikä sillä tehdä toivottua lopputulosta. Huomattavissa on haaste, jossa suurimmat sisällön markkinoinnin kompastuskivet ovat juuri sisällöntuottamisessa. Ongelmaksi muodostuu tarpeeksi kiinnostavan ja relevantin sisällön tekeminen sekä hitaat organisaatiot, selittää Helsinking Originals Oy Ab:n toimitusjohtaja Lari Raitavuo.

Mitkä suuntaukset kannattaa pitää silmällä sisältöä tehdessä ja sisältömarkkinoinnissa vuonna 2018?

Ajattele isosti – kokeile rohkeasti

Varsinkin isommissa yrityksissä haastavaksi moni haastateltava on kokenut päätöksenteon ja hyväksytyksen ajan. Kun sisällön pitäisi olla jo ulkona, jotta se olisi tuoretta, on se vielä hyväksytyskierroksessa yrityksen henkilöstön sisällä. Etenkin digitaalisten kanavien sisällössä nopeat ja joustavat yritykset tulevat ensin huomatuksi. On syytä pohtia, miten prosessiin saataisiin ketterämmäksi ja lyhyempikestoiseksi.

Lisäksi “out of the box”–ajattelu on tullut jäädäkseen. Rohkeus on valttia, eikä oikestaan ole olemassa huonoja ideoita. Sisällön on oltava ainutlaatuista, relevanttia sekä kannustaa ajattelemaan suuresti.

Kokeile uusia formaatteja

Tämä on osa-alue, joka tulee todennäköisesti etenemään paljon seuraavien tulevien vuosien aikana. Uudet teknologiat ovat jalkautuneet nopeasti digisisältöihin ja mikäli näistä haluaa parhaan mahdollisen hyödyn, kannattaa niitä hyödyntää jo varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi live-videot sosiaalisen median kanavissa ovat kasvaneet valtavasti viimeisen vuoden aikana – ja kasvu tulee edelleen jatkumaan.

Live-Streamin tutkimuksen mukaan, Facebookin käyttäjät katsovat live-videoita kolme kertaa enemmän etukäteen taltioituja videoita sekä kommentoivat niitä jopa 10 kertaa useammin. Kyselyyn vastanneista 82% sanoi katselevansa mielummin live-videota kuin lukevansa sosiaalisen median sisältöjä.

Video ei ole kuitenkaan ainoa sisällöntuotannonmuoto, joka tulee kasvamaan. Keskimäärin aktiiviset sisältömarkkinointiyritykset käyttävät 8 elementtiä sisällöntuotannoissa, esimerkiksi videoita, podcasteja, e-kirjoja sekä sponsoroituja sisältöjä, puhumattakaan lähitulevaisuuden kasvavasta määrästä AR- ja VR-sisällöistä.

Kettu Markkinointi ja ER-tuki tekevät näitä sisältöjä asiakkailleen joko yksittäistilauksina tai sopimuksella sosiaalisen median ylläpitoa ja aktivointia (myös pienille yrityksille, paikallisesti!).

Riko uutta aihealuetta

Sisältöjen luomisessa ja sisältömarkkinoinnissa on taipumusta pysyä tutussa ja turvallisesta omassa aihealueessa. Mikä on turvallista ja toimii muissa yrityksissä, eikö sen pitäisi silloin toimia myös meidän yrityksessä? Ei välttämättä. Jo esimerkiksi hakukoneiden tulokset laskevat, mikäli yrityksesi kirjoittaa ja julkaiseee sisältöä samasta aihealueesta. On hyvä unohtaa aihealue ja sisältö, jonka joku muu on jo samalla tavalla useaan kertaan tehnyt, ellei siihen pysty tuomaan uutta näkökulmaa.

Parhaan lopputuloksen saamiseksi vaaditaan tuoreutta ja innovatiivisia ideoita, joita muut eivät ole vielä ehtineet edes ajatella. On hyvä esimerkiksi tutkia oman alan tulevia trendejä ja tarttua niihin samantien. Vaikkei muut siitä vielä puhuisi, siitä ei kannata huolestua, vaan tarttua ennemmin tuumasta toimeen.

Käytä aikaa sisällön jakeluun

Kun kova työ on tehty sisällöntuottamisessa, on syytä keskittyä sen jakeluun. Hyvällä sisällöllä ei ole väliä, ellei se tavoita oikeaa kohderyhmää. Tähän tukemiseen löytyy nykyään useita sovelluksia, joita voi hyödyntää kohderyhmän tavoittamisessa. Asia vaatii paljon testausta ja toimivan lopputuloksen löytämistä.

Facebook ilmoitti alkuvuodesta muuttavansa palvelun algoritmia, jonka takia mainokset eivät näkyisi enää samalla tavalla ja se priorisoisi käyttäjän seuraamien yksityishenkilöiden jakamiin sisältöihin. Mikäli kuitenkin panostat hyvään ja laadukkaaseen sisältöön, sekä oikean kohderyhmän tavoittamiseen, ei ole kuitenkaan syytä huolestua. Sisältömarkkinointi on menossa tänä vuonna hyvään suuntaan, jossa panostetaan relevanttiin ja uudenlaiseen sisältöön sekä yleisön ja yrityksen suhteen parantamiseen, samalla tarjoamaan yhä parempaa lisäarvoa.

Tähän markkinaan Kettu Markkinointi ja ER-tuki ovat tehneet töitä viimeisen vuoden ja luoneet samalla noin 30 sivuston ekosysteemin, josta löytyy lähestulkoon jokaiselle yritykselle mediakanavia tulla esille.

Onko sinun yrityksesi valmis tyytymään keskivertoon?


Lue lisää:

Luova sisältötoimisto matkaa Kaliforniaan – suomalaiset yritykset tekevät liikaa samanlaista sisältöä