Ravintoloitsija: nyt pitää kehittää

Maamme hallitus teki kovan päätöksen käskiessään kahviloiden ja ravintoloiden sulkea ovensa pariksi kuukaudeksi. Monelle ravintoloitsijalle ja kahvilanomistajalle tämä tietää todella vaikeita aikoja, toiset ovat aloittaneet noutoruoka- ja kotiinkuljetuspalvelut – mutta tilanteeseen on myös toinen tie eteenpäin.

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää, ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Rahoituksen avulla yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja, mutta emme korvaa menetetystä myynnistä aiheutuneita tappioita. Rahoitusta on saatavilla kahta erilaista: esiselvitys ja kehittämisrahoitus. Yritys ei voi hakea molempia rahoituksia samanaikaisesti.

Kyseessä ei ole kuin 10 000 euron tuki, mutta kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus lähteä etsimään omaan ravintolaan uusia ajatuksia korona-ajan jälkeiseen liiketoimintaan.

Miksi me kirjoitamme tästä?

Me ER-tuessa olemme olleet tavalla tai toisella mukana ravintoloiden ja hotellien markkinoinnissa ja kehittämisideoinnissa jo 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Olemme työskennelleet niin pienille kahviloille ja pubeille kuin isoimmille hotelliketjuille ja voimme tuoda ravintolalle ajatuksia, joita ravintoloitsija itse ei ole ehkä ajatellut, tai vastaavasti voimme haastaa ravintoloitsijan omat ideat.

Vaikka kehittämistuki sinällään ei pelasta mitään, mutta sen avulla voi maksaa työntekijöille palkkaa ja meidän konsultoinnin tuleville vuosille. Ajattele, kerrankin valtio maksaa yrityksesi palkkoja ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää yritystäsi. Tuo kehittämisraha on haettavissa, mutta mikäli haluat meidän apuamme, toimi nopeasti, jotta voimme yhdessä tehdä samantien tuon hakemuksen ja lähteä samalla miettimään, miten voisimme teitä auttaa eteenpäin.

Varsinkin jos ET OLE VIELÄ edes ajatellut tuon rahan hakemista, nyt on sen aika.

Saimme heti kysymyksen sosiaalisessa mediassa: Miten teidän konsultointi maksetaan?

Vastaus: Ajatuksena: ensi ollaan digissä yhteydessä ja käydään läpi ravintola nykytilaa- free. Sitten katsotaan onko mahdollisuutta hakea kehitysrahaa ja mistä, sen jälkeen tehdään ravintoloitsijan kanssa yhdessä hakemus. Jos hakemus tulee positiivisella päätöksellä on budjetissa, joka on laskettu myös meidän osuutemme eli tuleva työ projektissa. Jos kokonaisavustus on ensin luokkaa 10 000 on meidän työmme siinä 15-20%, kun oikeasti kartoitetaan niitää tulevia mahdollisuuksia ja nykyistä osaamista.