Luksia auttaa yrittäjiä

Paikallisesti olemme jo vuosien ajan tottuneet siihen, että paikallinen oppilaitoksemme Luksia toimii läheisessä yhteistyössä yritysten kanssa. Nyt noihin yhteistyökuvioihin on tullut lisää helposti lähestyttäviä ja yrittäjille maksuttomia palveluita. Oppilaitos pystyy tuottamaan palvelut yrityksille maksuttomina, koska tukea on saatu ESR-hankkeeseen sekä tutkintoja voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Me kävimme haastattelemassa Suvi Erikssonia ja Anne-Mari Hätöstä Lohjan kampuksella heidän uudesta PR-Parempaa Resilienssiä ESR-hankkeesta. Samalla keskustelimme maaliskuussa alkavasta Yksinyrittäjäakatemiasta. Yksinyrittäjäakatemia on nyt jo kolmatta kertaa Lohjalla ja hyvän palautteen saaneeseen yrittäjän ammattitutkintokoulutukseen on vielä paikkoja jäljellä. Joten vinkkinä kaikille yksinyrittäjille, jotka kaipaavat tukea oman toiminnan kehittämiseen, hae koulutukseen Luksian koulutuskalenterista.

PR- Parempaa Resilienssiä

Jos et nimestä vielä saa kiinni, mistä tässä ESR-hankkeessa on kyse, niin kaikessa yksinkertaisuudessaan, Luksia haluaa palvella alueen mikro- ja pienyrityksiä yhteistyössä oman laajan yhteisverkoston kanssa. Apua ja neuvoja on saatavilla niin rahoituksen, kehityksen, strategian kuin esimerkiksi yrittäjän hyvinvoinnin pulmiin ja kysymyksiin. Kysyminen ei maksa, osallistuminen ei maksa ja Luksian Työelämäpalveluihin kannattaa soitella ja kysellä aina kun tulee kysymyksiä liittyen oman yrityksen kehittämisestä.

PR-hankkeessa paikallisille yrittäjille on tarjolla infoa ja neuvontaa koulutuksista ja rahoituksesta. Samalla yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja kehittämään näiden uusien kontaktien kanssa omaa toimintaansa. Lisäksi tarjolla on työnohjausta ja työkaluja omaan työhyvinvointiin, kertoo projektipäällikkö Anne-Mari Hätönen.

Anne-Marin kanssa tiimissä ovat myös Antti Haasto, Suvi Eriksson sekä Anita Tuomola. PR-hankkeessa järjestetään teematapahtumia ja työpajoja, jotka ovat osallistujille maksuttomia ja lisätietoja löytyy Luksian kotisivuilta. Nyt esimerkiksi maanantaina 15.2. klo 14-16 olisi tarjolla Tulevaisuusverstas: Minkälaisia tulevaisuustaitoja yrittäjä tarvitsee-teemalla ja linkin työpajaan saat vaikka anne-mari.hatonen@luksia.fi osoitteesta tai soittamalla 044 33 55 868. (Ilmoittaudu tästä linkistä mukaan helmikuun maksuttomaan työpajaan).

Yksinyrittäjäakatemia alkaa 4.3.

Yksinyrittäjäakatemia on noin vuoden kestävä yrittäjälle maksuton koulutusohjelma, jossa yrittämisen keskeisiä asioita käsitellään yksinyrittäjän näkökulmasta. Kuukausittaiset koulutuspäivät ovat torstaisin Luksiassa Lohjalla tai etäyhteydellä.

Suvi Eriksson kertoi samassa tapaamisessa terveisiä Yksinyrittäjäakatemiasta, jossa tänä vuonna on entistä enemmän yrittäjiä lupautunut mukaan mentorina auttamaan ja tukemaan tämän vuoden opiskelijoita. Akatemia on yrittäjille tarkoitettu koulutus, joka kattaa niin myyntiä, markkinointia, tuotteistamista, taloutta, digimaailmaa ja oman jaksamisen teemoja. Koulutus soveltuu sekä vähän aikaa, että jo pidempään yrittäjinä toimiville.

Aiempina vuosina meillä on ollut paljon sekä vasta aloittaneita yrittäjiä että pidempään yrittäjinä toimineita. Koulutus on saanut paljon kiitosta osallistuneilta monipuolisesta verkostosta, joiden kautta on syntynyt konkreettisia kumppanuuksia, kertoo Suvi.

Akatemiassa opiskelija voi suorittaa yrittäjän tai liiketoiminnan ammattitutkinnon. Opiskelija saa opintojen ja oman ajattelun tueksi yrittäjämentorin ja koulutuksen sisällötkin tuottaa aina kyseisen alan asiantuntijat. Tarjolla on siis mahtava ja maksuton tutkinto kaikille yrittäjille. Ainoa, mitä yrittäjän pitää itse resurssoida on oma aika. Yrittäjä voi itse päättää henkilökohtaisen suoritusajan ja syvemmät sisällöt, jotka kohdennetaan yrityksen ja yrittäjän itsensä kehittämiseen. Kurssille voi ilmoittautua Luksian koulutuskalenterin kautta.

Entistä helpompia palveluita yrittäjille

Sekä PR-Parempaa Resilienssiä että Yksinyrittäjäakatemia ovat esimerkkejä paikallisesti toteutetuista matalan kynnyksen palveluista paikallisille yrittäjille.

Erilaiset työpajat antavat mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta ja käydä keskustelua ryhmässä tai henkilökohtaisesti. Yhdessä kehitämme sisältöjä yrittäjien toiveiden ja tarpeiden mukaan, kertoo Anne-Mari.

Luksia haluaa olla aktiivisesti mukana auttamassa paikallisia yrittäjiä kehittämään omia verkostojaan ja luomassa myös uusia verkostoja. Nämä molemmat hankkeet toimivat siinä loistavasti ja antavat yrittäjälle työkaluja oman tekemisen analysointiin ja kehittämiseen, kertoo Suvi.

Näistä konkreettisista palveluista löytyy lisätietoa Luksian sivuilta, ja aina voi myös soittaa tai laittaa sähköpostia Suville (suvi.eriksson@luksia.fi) tai Anne-Marille, tai sitten soittaa heille hankkeiden puitteissa, tai jos mielessä on jotain muuta yritystoimintaan liittyvää. Sekä Suvi ja Anne-Mari voi sitten ohjata oikeaan suuntaan, mistä voisi löytyä vastaus käsillä olevaan pulmaan.

KO