Yhteistyö on kirosana

Minulla oli lauantaina ylimääräistä aikaa ja katsoin suomalaisten SEO-firmojen sivuilta kymmenkunta yritystä, joille sitten kirjoitin sähköpostin, jonka osoitin yleensä suoraan toimitusjohtajalle. Tottakai minun OLISI pitänyt ensiksi soittaa jokaiselle, mutta tällaisena lievänä ADHD tapauksena raapustin heille sähköpostin. Selitin sähköpostissa, että meillä on muutamia teemasivustoja, joille HEIDÄN asiakkaansa voisivat myös päästä ja sitä kautta kenties saada pluspisteitä Google-hauissa. Ajatukseni oli kenties hieman naiivi ja lapsellinen, mutta mitä hävittävääkään minulla oli?

Sain heti sunnuntai aamuksi yhden vastauksen. Vastaus tuli varsin kaukaa läheltä susirajaa ja oli sisällöltään täysin oman viestini tyrmäävä ja haistatteleva, vastaajana pienehkön yrityksen vetäjä, joka oli kirjoittanut vastauksensa klo 1.30 yöllä, enkä ole niinkään varma, että täysin selvinpäin. Vastauksessa oli huomattu kyllä kaikki omat kirjoitusvirheeni ja sivustojen mahdolliset virheet ja se, että en ollut kirjoittanut viestiin osoitelähdettä (lähetin siis noin kymmenen erillistä viestiä kymmenelle henkilölle, joiden sähköpostiosoitteita klikkasin heidän sivuiltaan), koska en ollut heidän tietojaan mihinkään rekisteriin lisännyt. Sen sijaan, että olisin saanut jotain kommentteja varsinaisesti ideastani, mikä viestini sisälsi, sain vastaukseksi ”Toimintasi on kyllä aivan alhaisinta paskaa mitä yritysmaailmassa voi olla.”

Kyllähän sen sunnuntain olisi voinut paremmallakin viestillä aloittaa, mutta kuten eräs tuttu sosiaalisessa mediassa viime viikolla kirjoitti, välillä pitää saada pataansa kunnolla, jotta tietää tehneensä joskus jotain oikeinkin.

Jatkamme edelleen valitsemallani tiellä ja tuotamme uutisia, artikkeleita, haastatteluita ja sisältöä sekä printtiin että digiin. Tänään, huomenna ja ensi viikolla.

Kari