Top 10 parhaat tietokone sovellukset

Omistit sitten pöytäkoneen tai läppärin niin sinulla on varmasti jonkin verran sovelluksia siinä. Tämän listauksen tarkoitus on kasata ne parhaimmat ilmaiset sovellukset, jotka voit halutessasi tai tarvittaessa ladata.

Näitä ilmaisia sovelluksia löytyy melko lailla joka lähtöön lähes jokaisesta aihealueesta, joten varmasti on hyvä myös tietää, että mitä mitkäkin sovellukset tekevät.

10 – Winamp

Winamp on hyödyllinen mediantoisto ohjelma, jolla voit kuunnella musiikkia, podcasteja, katsella ladattuja elokuvia. Voit myös käyttää tietokoneesi Winamp ohjelmaa vaikket olisikaan kotona tai samassa huoneessa. Etänä voit käyttää omaa Winamp:a puhelimellasi tai vaikkapa Xbox/Playstation konsolillasi.

9 – Audacity

Audacity on täysin ilmainen äänitys ja äänenmuokkaus ohjelma. Moni aloittava artisti ja tubettaja käyttävät tätä eikä ihmekään, sillä ilmaiseksi sovellukseksi se tarjoaa todella paljon eri palveluja.

Voit vaikkapa äänittää podcastin Audacity ohjelmalla, jonka jälkeen voit hiota äänitystäsi varsin mittavasti.

8 – TunnelBear VPN

Mikäli etsit VPN ohjelmaa koneellesi muttet haluaisi maksaa siitä niin hyvä vaihtoehto tälle on TunnelBear VPN. Kyseinen ohjelma toki myös tarjoaa maksullista versiota, mutta heillä on ilmainen VPN myös, jossa on rajoitus 500MB/per kk käyttö. Riippuen käytöstäsi niin tämä 500MB dataa voi kestää pari viikkoa, jos käytät sitä vain perus nettisurffaamiseen. Mutta jos vaikkapa haluat VPN katsoaksesi yhdysvaltojen Netflix kirjastoa niin tämä 500MB voi kulua jopa päivässä tai kahdessa.

7 – Firefox

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, sisä, mies, etu

Kuvaus luotu automaattisesti

Moni tietääkin vanhan Firefox selaimen, joka on yksi kolmesta pääselaimesta mitä Windows 10 koneista löytyy. Se sijoittuu näiden kolmen selaimen joukossa keskimmäiseksi, se on parempi kuin Microsoft Edge mutta silti jää kakkoseksi Google Chrome selaimelle. Vaikkakin Firefox ns. “häviää” Chromelle niin se on joissain tapauksissa jopa parempi. Se on hieman yksinkertaisempi asetuksiltaan tehden siitä ikäihmisille hyvän vaihtoehdon.

6 – GIMP

GIMP mahdollistaa ilmaisen kuvanmuokkauksen tietokoneella, toki se ei ihan samaa tasoa tarjoa kuin maksullinen Photoshop mutta se on silti hyvä vaihtoehto, mikäli ei halua Photoshopista pulittaa kuukaudessa sitä 30 euroa. GIMP mahdollistaa kuvien muokkauksessa effektien luomisen, kuvien tarkennuksen, leikkauksen ja monia muitakin pieniä työkaluja, voit myös vapaasti piirtää tai luoda kuvioita tällä ohjelmalla.

5 – BitDefender Antivirus

Nykypäivän teknologian takia on myös hyvä varautua ja hankkia virustorjunta koneelle. Meidän valtaosa tiedoistamme ja elämästämme on tallessa internetissä digitaalisena, näihin lukeutuu pankkikortin tiedot, henkilötietojasi sekä muita henkilökohtaisia tietoja. Vaikkei kukaan nyt viruksen kautta sinun pankkitilillesi pääse niin on silti hyvä turvata koneesi, mikäli koneeseesi tulisikin virus. BitDefender on hyvä vaihtoehto virus skannerille.

4 – VLC Media Player

Mikäli talostasi löytyy sattumalta vanhoja elokuvia ja nimenomaan levyversioita eikä sinulla ole DVD-soitinta television äärellä niin halutessasi voit katsoa niitä myös pöytäkoneeltasi. Useimmissa uusissa kannettavissa tietokoneissa ei edes ole levyasemaa, joten tämä on enemmänkin pöytäkoneelle oleellisempi sovellus. VLC Media Player siis mahdollistaa näiden elokuvien sekä sarjojen katsomisen.

3 – Dropbox

Dropbox on pilvipalvelu omalla koneellasi, se mahdollistaa vaikkapa työkansioiden varastoinnin, vapauttaen näin tilaa muulle tietokoneellesi. Dropbox on myös visuaalisesti miellyttävä sekä yksinkertainen käyttöliittymältään. Se tarjoaa 2GB ilmaista tilaa, joka on työkäyttöön todella paljon jopa, yksi kansio sisällöstään riippuen vie maksimissaan parisataa megabittiä. Voit halutessasi myös maksaa lisätilasta, 1TB Pluspaketti on 10 euroa kuukaudessa ja 2TB “Professional” paketti on 20 euroa kuukaudessa.

2 – 7Zip

7Zip on ilmaissovellus, jolla voit purkaa pakattuja tiedostoja, tämä sovellus julkaistiin jo vuonna 1999 ja oli hyvin hyödyllinen koska tietokoneet itsessään eivät pystyneet pakkaamaan taikka purkaa näitä tiedostoja. Tämä sovellus on hyödyllinen varsinkin, jos käyttää sekä Mac konetta että Windows konetta, kun se helpottaa tiedostojen siirtoa näiden kahden eri käyttöjärjestelmän välillä. Muuten nykypäivän koneet pystyvät itse pakkaamaan sekä purkaa tiedostoja.

1 – Steam

Steam on maailman suurin videopelialusta, jonka kautta voit ostaa, ladata ja pelata tuhansia eri pelejä ystäviesi kanssa. Vaikka suurin osa peleistä onkin maksullisia niin Steam tarjoaa lukuisia ilmaisiakin pelejä. Näistä ehkä tunnetuimmat ovat Team Fortress 2 sekä Planetside 2. Jokaiselle pelille on Steamin kautta omat yhteisöt ja pystyt parilla klikkauksella kutsua ystäväsi mukaan peliisi. Voit myös halutessasi suoratoistaa peliäsi ystävillesi.