Someron muotiputiikki Helmi on muutakin kuin vaatteita

Helmen omistaja Anita Hallapellolle putiikki on elämä ja intohimo – se on muutakin kuin vain vaatteita ja asusteita.

Jos satut vahingossa piipahtamaan Someron keskustassa olevaan muotiputiikki Helmeen on todennäköistä, että saatat hieraista silmiäsi uudelleen. Pieni liike on ääriään myöten täynnä mekkoja ja takkeja, kenkiä ja asusteita, 50-lukua ja klassikoita.
– Olen ollut yrittäjä yli 20 vuotta, mutta tätä Helmeä olen pitänyt kymmenisen vuotta, aloittaa yrittäjä Anita Hallapelto.
– Kaikki tavallaan alkoi vahingosta kun avioeroni jälkeen tutustuin lavatansseihin, Someroon ja kaikkeen tähän musiikkiin ja 50-lukuun ja sen vaatetukseen. Aiemmin olin jo tuonut maahan mm. Pariisin muotia, mutta kymmenen vuotta sitten kaikki muuttui.
Somerollekin on tullut muutettua ja omalle silmäterälle eli pinkille Cadillacille nimeltään Lydialle on ostettu oma talli.
Liikkeen tyyli on saanut tunnustusta ja kannustusta monelta taholta. Yrittäjä itse uskoo, että jokaisella meistä on kantavat voimamme, hänen kohdallaan se on kyky ja onni luoda hyviä yhteyksiä. Kun samanmieliset ihmiset löytävät toisensa, syntyy uutta. Näin on Muotiputiikki Helmen kohdalla tapahtunut muun muassa Pin-Up.fi mallitoimiston Sini Arielin kanssa sekä lavatanssiseura Monokkaan, Esakallion tanssilavan ja monen muun rakkaan yhteistyökumppanin kanssa.
– Me olemme nyt saaneet lisääkin tilaa talon toiseen päätyyn ja ainakin parina päivänä vuodessa pidämme sitäkin puolta auki Outlet-tyyliin. Kylläkin myönnettäköön, että vaikka minulla olisi tuplaten tilaa käytettävissä, täyttäisin sen katosta lattiaan näillä ihanilla tavaroilla.
Anita on kunnostautunut monenlaisten 50’s-henkisten tapahtumien järjestäjänä sekä hyväntekeväisyystyössä, jonka kohteena ovat kehitysvammaiset naiset sekä vähävaraiset.
– Minulla on aina monta rautaa tulessa, mutta tällainen minä olen. Työ on minulle kuin neljäs lapsi, ja jos menestyn, olen ylpeä bisneksestä kuin omasta lapsestani.

Prinsessapäivälle jatkoa

Alunperin ajatus prinsessapäivästä syntyi Esakallion huvikeskuksen lavan kesän päätöstansseissa, jossa Anita tutustui viiteen kehitysvammaiseen naiseen.
– Meitä yhdistää rakkaus iskelmämusiikkiin. Olen tavannut naisia pitkin kesää tanssilavalla. Yksi naisista on myös äitinsä kanssa minun asiakkaana liikkeessäni. Halusin järjestää näille iloisille ja ihanille naisille todellisen unelmien prinsessapäivän.
Päivä on jo toteutettu ja Anitan suunnitelmissa on jo järjesää vastaavanlainen mutta näiden tyttöjen äideille.
– Tapahtumia on tulossa myös muunlaisia eli syksyllä on kalenterissa XL kokoisille naisille kilpailua, josta lisää myöhemmin.

Vahva sosiaalinen media

Muotiputiikin Facebook sivuilla on nykyään yli 17 000 tykkääjää ja Anita on ahkera sosiaalisen median käyttäjä.
– Ihmettelen päivittäin sitä määrää kuinka paljon Helmeä seurataan ja kuinka nykyään saan melkein päivittäin tilata lisää tavaraa liikkeeseen.
Helmestä ja Anitasta onkin tullut oma ilmiönsä, jota voi yrittää kopioida mutta ilman kopiota Anitasta, ei siinä yrityksessä voi onnistua.