Mistä kaikki alkoi

Siitä on jo yli 30 vuotta, kun aloitin yritystoiminnan ja ihan tarkkaa syytä en enää muista, kuin että oma halu siihen ajoi. Ensimmäinen oma yritys oli nimeltään Markkinointipalvelu Advertising Fox eli Marketing service AdFox, jonka perustin 1987 ja virallisesti sitten 1989 ja itseasiassa, koska tuo oli toiminimi, myös tämä ER-tuki on vielä sen jäänteitä. Aluksi toimin ravintola-ja hotellisektorilla, koska yrityksen toiminta-alue oli ravintolaviihde: dj-palvelu, bändit, esiintyjät, ravintola flyerit ja lehtimainokset. Tuota liiketoimintaa vedin aina 90-luvun loppuvuosille saakka ja viimeisinä vuosina mukaan tuli sitten jo ravintoloiden ja hotellien kotisivut, ja siihen aikaan tein mm. Finlandia hotels ketjun sivut (nykyiset eivät ole minun tekemät).

Vuonna 1998 myin kaikki siihen liiketoimintaan liittyvät materiaalit kuten levyt ja soittimet ja siirryin täysin IT-maailmaan ja konsultiksi ohjelmistotaloon. Samalla yritys (AdFox) jatkoi kotisivujen ja markkinoinnin ja mainosten tekoa myös muille, mutta siihen aikaan olin pääsääntöisesti yksin firmassa töissä, kun ravintolaviihteen aikaan minulla oli parhaimmillaan lähes 10 työntekijää (osa-aikaista). Ohjelmistotalojen kanssa teinkin markkinointia ja myyntiä sitten kymmenkunta vuotta, jona aika minulle opetettiin paljon IT-alasta, ohjelmoimmista yms – joka toi paljon lisää omaan tuotepakettiin tuon alkuperäisen markkinoinnin lisäksi. Monet tuon aikakauden firmoista on myyty ja liitetty isompiin, mutta se ensimmäinen missä olin 1998-2000 on vieläkin pystyssä: Merlin Systems (SAP alaisena kylläkin).

Vuonna 2007 sattumien kautta AdFox aloittin yhteistyön Ykkös-Lohjan kanssa ja tavallaan palasimme tgakaisin lähtöruutuun. Valitettavasti vaan 2006-2008 oli AdFoxille vaikeata aikaa. Työntekijöitä oli lähes kymmenen mutta myynti ei koskaan yltänyt sellaisiin lukuihin, että liiketoiminta olisi ollut oikeast kannattavaa ja niin tein konkurssin ja siitä syntyi ER-tuki, ja tein päätöksen jatkaa liiketoimintaa yksin. Varsin nopeasti huomasin kuitenkin, että kehittääkseni liiketoimintaa ja voidakseni itsekin paremmin, oli minun palkattava työntekijöitä. Liiketoiminta Ykkös-Lohjan kanssa oli syventynyt ja pari muutakin asiasta oli löytynyt markkinointipuolelle ja vähitellen oli aika seuraavaan vaiheeseen.

Kettu Julkaisut Oy ja Kettu Markkinointi syntyivät sitten 2015 ja samalla kaupunkilehti Ykkös-Lohja siirtyi minun johtooni ja kehitykseen ja sillä tiellä ollaan edelleen – paitsi vuonna 2016 ostin lisäksi OmaLogon liiketoiminnan ja perustin OmaLogo Oy:n. Nyt meillä on kokonaisuus: ER-tuki, Ykkös-Lohja, Kettu Markkinointi ja OmaLogo ja voimme tarjota kokonaisvaltaisesti monikanavaista markkinointi ja mainonta pakettia yrityksille – tätä kehitetään nyt eteenpäin.

KO