Hittilista: 13 asiaa jotka pitää tehdä menestyäkseen

Tästä listasta on monta eri versiota liikenteessä, mutta mekin halusimme kirjoittaa omamme, omalla tavalla. Kaikki nämä 13 kohtaa ovat toisaalta itsestään selviä, mutta kuinka moni meistä yrittäjistäkään oikeasti tekee näin, ja kuinka moni vain ajattelee tekevänsä – tai edes sitäkään. Kuinka moni meistä yrittäjistä oikeasti haluaa kehittyä, ja kuinka moni on vain tyytyväinen tilanteeseensa

1. Hoida hommat

Jenkit sanovat tämän että ”get shit done”. Tarkoittaa sitä, että ne ikävätkin hommat pitää tehdä. Asioita ei pidä miettiä puhki joka puolelta, vaan hommat pitää tehdä. Ihmiset eivät isossa mittakaavassa jää miettimään mitä olisi tapahtunut tai mitä melkein tapahtui, ihmisiä kiinnostaa mitä tapahtui ja mitä tapahtuu – kaikki konditionaalit ovat pahasta!

Ammattilaisen tunnistaa siitä samasta, kun aktiivisen eteenpäin katsovan yrittäjän, he tekevät. Amatöörit miettivät, suunnittelevat ja taas miettivät ja kenties jopa ehkä tekevät joskus.

2. Kouluttaudu

Kukaan muu kuin sinä itse ei ole vastuussa sinun kouluttamisestasi. Hanki itsellesi sellainen koulutus ja oppi, joka toimii sinulle, ja mistä pidät. Älä hanki sellaista koulutusta, joka ei vie minnekään, ja mistä et itse edes pidä. Ole tiedonjanoinen ja hanki tarvittava tieto, vaikka sitten läpi harmaan kiven.

3. Tee omat sääntösi

Meillä kaikilla on yhteiskunnan säännöt, mutta älä anna niiden liikaa asettaa sinua tiettyyn muottiin. Luo omat sääntösi niiden rajoissa. Ole rehellinen, ota vastuu ja ole vastuullinen, älä ole kopea tai ylimielinen. Mutta kun alat muokata omaa polkuasi, ole varma, että vastaasi tulee vastarannan kiiskejä, ja kieltäjiä, silloin sinun pitää olla varma itsestäsi.

4. Haluatko tulla legendaksi?

Saa aikaan todellinen muutos.

5. Haluatko saada aikaan muutoksen?

Ala töihin – palaa kohtaan 1

6. Toista

Mitään ei synny valmiina. Nerouskin vaatii työstä. Kokonaisuudet syntyvät palasista, toistojen kautta, onnistumisten ja erehdysten kautta. Toistojen summa voi synnyttää jotain todella erilaista.

7. Katso sisäänpäin

Ymmärrä, että sinä olet se tärkein lenkki omassa kokonaisuudessasi. Älä katso kauas tai muualle, tutki ja katso itseäsi. Vastaus löytyy sinusta.

8. Älä aliarvioi alkeita

Olet sitten minkä tahansa alan osaaja, opettele alkeet kunnolla. Alkeet ovat kaiken perusta, eikä alkeita pidä koskaan aliarvioida! Tunne ja osaa alasi.

9. Pysähdy ja vedä henkeä

Elä, tee töitä – se voi olla vaikeata. Stressi, ahdistuneisuus, deadlinet. Opettele pysähtymään, vetämään henkeä. Kaikkea et tarvitse tehdä heti. Opettele vetämään rauhassa ilmaa keuhkoihin ja sanomaan ”hommat on ok”, keskity.

10. Nauti

Työn pitäisi olla kivaa. Työstä pitäisi nauttia. Se ei tarkoita, että jokainen päivä on kuin tanssia kukkakedolla, mutta hae nautinto elämääsi. Nauti ja juhli voittoja ja menestystä, jos tykkää shampanjasta, nauti siitä. Valvo myöhään, jos se toimii sinulle. Nauti prosessista, nauti elämästä, nauti onnistumisista. Hyvät hetket kantavat huonojenkin hetkien yli.

11. Etsi hyviä ihmisiä

Yrittäminen ei ole yksinmatka. Päinvastoin tarvitset paljon ystäviä eri vaiheissa matkaasi. Tutustu paljon ihmisiiän, yritä löytää ne hyvät ja luotettavat lähellesi. Kasvata ja ylläpidä suhteitasi. Negatiivinen energia vastaavasti imee kaiken… muista, että keskimäärin meillä on viisi todellista ystävää elämämme aikana.

12. Löydä hiljaisuus

Äänet, niiden stimulaatiot aivoissa… seikkailut ovat hyviä tuomaan rakennuspalikoita ajatuksille ja ruokkimaan uusia ideoita, mutta niiltä puuttuu se yhdistävä tekijä. Kaiken yhdistämiseen ja eteenpäin viemiseen, synteesiin, tarvitaan myös hiljaisuutta. Löydä paikka ja aika myös hiljaisuudelle.

13. Auta toisia

Liian useasti sokaistumme reitillämme ja meistä tulee ”minä”. Minä ensin, minä tätä, minä tiedän, mitä menen – mutta menestyminen ei ole vain minä-itse. Monet menestyvät ihmiset saavuttavat menestyksen, samalla muita auttaen. Muita auttaminen kehittää sinua ihmisenä ja antaa uutta ymmärrystä maailmasta. Muista auttaa, jos se suinkin on mahdollista, eikä siitä tarvitse saada palkkiota.