eSports vedonlyönnissä

Paljon on virrannut vettä Vantaan joessa niistä ajoista kun itse löin vetoa verkossa vähän siellä sun täällä ja kaikista mahdollisista lajeista aina englantilaisista koirakisoista australialaiseen jalkapalloon ja kaikkeen siitä väliltä, ja pelimäärä on huima. En hävinnyt mutta en varsinaisesti voittanutkaan, mutta käytin todella paljon aikaa netissä sekä pelatessa että etsiessäni tietoa.

Nykyään tiedonetsintä ja nimenomaan sen löytäminen, on nopeampaa ja helpompaa, mutta en ole itse palannut pelaamiseen. Ei vain kiinnnosta, mutta sen verran kiinnostunut olen, että viikoittain kirjoitan pelivihjeen Veikkauksen Vakioon ja teemme porukkalapun ja välillä kirjoittelen myös muita vihjeajatuksia ja ideoita sinne sun tänne blogeihini. Mutta tässäkin olen huomannut, että maailma muuttuu.

Suosituimpia pelejä ovat FPS, RTS ja MOBA pelit. Jos nämä lyhenteet eivät sanoneet sinulle mitään, ei hätää, sillä niillä on järkevämmätkin selitteet. FPS on first person shooter eli ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, RTS on puolestaan real-time strategy –peliä ja MOBA on Multiplayer Online Battle Arena –pelejä.

Counter-Strike ja rahanansainta vaikkei pelaisikaan itse peliä

Viimeisten muutaman vuoden aikana olen seurannut sivusta, kun omat poikani ovat alkaneet pelata erilaisia nettipelejä, esimerkiksi Counter-Strike peliä. Ja he siis käyttävät pahimmillaan tuohon pelaamiseen tunteja viikossa ja pelaavat erilaisissa turnauksissa yms – en edes tiedä kaikkea siitä. Pelistä itsestäkään en tiedä kuin, että kyseessä on terroristi vs poliisi peli, jossa tiimit taistelevat toisia tiimejä vastaan online-turnauksissa, joista suurimmista voittajatiimit tienaavat melkoisesti rahaa – nykyään jopa niin, että on syntynyt oma ammattikuntansa näistä pelaajista ja on alettu puhua eSports-lajista.

Juuri kun olen alkanut tottua, että tietokonepelien pelaamisesta maksetaan pelaajille, olen huomannut ja oppinut, että niistä voi myös lyödä vetoa esimerkiksi Bet-at-Home sivustolla. Tässäkin on sama juttu kuin kaikessa muussakin pelaamisessa ja vedonlyönnissä – toisinaan tiimeillä on hyviä päiviä ja toisinaan huonoja – yllättäjätkin voivat aina välillä voittaa ja tiimeihin voidaan saada hyviä ”mustia hevosia” pelaamaan, you never know.

Tälläkin hetkellä tuolla Bet-at-Home sivustolla on neljä eri Counter-Strike turnausta ja 13 pelikohdetta niissäja niiden lisäksi minulle täysin vieras peli eli Dota, jonka listoilla on neljä eri turnausta – jos niistä ei mitään tiedä, ei kannata pelata, mutta jos peli kiinnostaa ja ymmärtää siitä jotain ja tuntee tiimit, miksi ei?