Eroon haitallisista mikrobeista otsonaattorin avulla

Otsonia esiintyy luonnossa kaikkialla. Se on hapen toinen olomuoto ja on sen ohella erittäin hapettavaa ainesta. Otsonia syntyy luonnossa kahdella eri tavalla. Ylhäällä ilmakehän reunalla otsoni syntyy hapen ja auringon UV-säteilyn vaikutuksesta. Toinen tapa on puolestaan meille tutumpi, sillä siihen tyyliin me tavallisesti törmäämme. Otsonia syntyy nimittäin salamoinnin yhteydessä, kun salama halkaisee ilmassa olevaa happea. Irtonaiset happiatomit liittyvät ilmassa toistensa kanssa yhteen. Tällöin syntyy otsonia, kun happiatomin sijaan toinen happiatomi yhtyy happimolekyylin kanssa.

Luonto siis hyödyntää otsonia haitallisten mikro-organismien poistamisessa. Otsonin voi havaita ukkosen jälkeisessä ilmassa pistävänä tuoksuna. Tämän niin sanotun pistävän tuoksun hälvennettyä ilma tuntuu kuitenkin raikkaalta ja puhtaalta. Silloin otsoni on puhdistanut ilmassa olevat hajut sekä neutraloitunut siellä olleet epäpuhtaudet. Luonnon oma ilmanpuhdistus on äärimmäisen tehokas ja sitä voidaan käyttää hyödyksi myös huoneilman sekä muiden tilojen puhdistuksessa.

Otsonoinnissa on kyse samanlaisesta puhdistusmenetelmästä, joka on valjastettu toimimaan täsmäytetysti ja automatisoidusti. Ozoneair otsonaattori käyttää samanlaista menetelmää tehokkaan sisäilman puhdistamisen varmistamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tilassa olevat epäpuhtaudet voidaan eliminoida Ozoneairilla. Se pätee myös niihin hajuihin joita ei ole pystytty poistamaan muiden menetelmien avulla.

Välillä kodin perus puhdistustoimet ovat riittämättömiä, vaikka ns. näkyvää likaa ei ole havaittavissa. Kodin tilaan on edelleen jäänyt esimerkiksi epämiellyttävä tuoksu tai jokin vahva haju. Tunkkaisuus, kemikaalit tai lemmikeistä jäävät hajut voivat kuulua näihin ärsykkeisiin. Juuri tällaisia ongelmia otsonaattori poistaa. Otsonointi neutraloi hajuja tiloista perustuen kemiallisten yhdisteiden hajottamiseen.

Millaisiin ongelmiin otsoni auttaa?

Samoin kun salamoiden tuottaman otsonin myös Ozoneair-otsonaattorin avulla voidaan ekologisesti ja turvallisesti poistaa epäpuhtauksia monenlaisista kohteista, kuten asunnoista, autotalleista, toimitiloista ja kesämökeistä. Lisäksi Ozoneair-otsonointilaitteet poistavat tehokkaasti hajuja myös autoista, veneistä ja vaikkapa asuntoautoista. Ozoneairin tuottama otsoni puhdistaa tehokkaasti ongelmalliset paikat, koska se pääsee tunkeutumaan kohteen joka puolelle. Otsoni puhdistaa seinien väleistä, rakenteista sekä lattian alta; sellaisista paikoista, jonne ei tavallisin puhdistusmenetelmien ja -aineiden avulla päästä.

Ongelmallisten paikkojen ohella otsonaattori auttaa puhdistamaan sellaisia hajuja, joita ei muilla keinoin ole voitu puhdistaa. Eräs hyvin epämiellyttävä haju missä tahansa kohteessa on virtsa. Voimakkaana aineena se pinttyy helposti pintoihin. Siitäkin huolimatta, että valtaosa kylpyhuoneiden pintamateriaaleista on yleensä keraamista laattaa, kuten klinkkerilaattaa, joka on helposti puhdistettava materiaali, laattojen saumakohdat ovat yleensä hyvin huokoista materiaalia virtsan pinttymiseen.

Toinen kotia hallitseva haju varsinkin lemmikkien omistajilla on eläimistä jäävä eräänlainen “märän koiran” haju. Se on yhtä lailla hyvin kiinnittyvä tuoksu erilaisiin kodintekstiilien pintoihin, kuten mattoihin, verhoihin ja kalusteiden täytteisiin. Otsonointi poistaa tehokkaasti eloperäisiä hajuja, joten niin pistävä virtsan tuoksu kuin myös lemmikkien jättämät epämiellyttävät hajut ovat nopeasti historiaa.

Otsonoinnin jälkeen tehtävät toimenpiteet

Käsittelyn jälkeen otsoni eli aktiivinen happi häviää itsestään, sillä sen puoliintumisaika on noin puoli tuntia. Otsonaattori pitää kuitenkin huolen siitä, että kaikki otsoni muuttuu jälleen tavalliseksi hapeksi. Ozoneair-laitteiden tarkoituksena on nimittäin poistaa hajut pysyvästi. Jos kuitenkin itiöitä on jäänyt esimerkiksi syvälle tilan rakenteisiin, haju saattaa tulla takaisin. Tässä tapauksessa aikaa kuluu kuitenkin useita kuukausia, jolloin käsittely on suositeltavaa uusia.