Ammattialat, joilla voit käyttää hyödyksesi luovia taitojasi

Taide on monille hyvin tärkeä osa elämää. Esimerkiksi kirjoittaminen, maalaaminen, piirtäminen, veistäminen ja tanssiminen ovat suosittuja taiteen aloja ja luovuus on suuri osa menestymistä näillä aloilla. Monet eivät kuitenkaan valitse taiteen aloja suoranaisesti omaksi ammatikseen siksi, että taiteella voi olla vaikea elättää itsensä. Tämän tietää jokainen, joka haluaa olla kokopäiväinen taiteilija tavalla tai toisella. Onneksi nykyään on kuitenkin monia ammattialoja, joilla pääsee ottamaan hyödyn irti omista taiteellisista lahjakkuuksistaan.

Etenkin internetin olemassaolo on mahdollistanut monien ammattialojen syntymisen, joita ennen internetiä ei ollut olemassakaan. Jos olet taiteilija sydämestäsi, niin harkitse esimerkiksi seuraavia ammattialoja itsellesi.

1. Arkkitehti voi olla hyvä ala kaikille taiteilijoille

Arkkitehdiksi opiskeleminen vaatii paljon kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja hyvää taiteellista silmää. Arkkitehtien pitää olla hyviä sekä matematiikassa että piirtämisessä. Jos olet oikein taiteellinen ja rakastat piirtämistä yli kaiken, niin arkkitehdin työ voi olla juuri sinulle sopivaa. Arkkitehtejä tarvitaan koko ajan ja heille maksetaan hyvin. Sinun ei siis ainakaan tarvitse olla vedellä ja leivällä elävä taiteilija!

Arkkitehtinä saat käyttää hyväksesi omia piirrustustaitojasi ja saat olla niin luova kuin vain haluat. Voit opiskella arkkitehdiksi monessa Suomen kaupungissa. Sinulla tulee yleensä olla pohjana lukion opinnot ennen kuin voit lähteä opiskelemaan arkkitehdin uraa.

2. Pelisuunnittelija antaa paljon tilaa taiteellisille sieluille

Nykyään pelien pelaaminen netissä on hyvin suosittua. Uusia pelejä julkaistaan tasaiseen tahtiin niin netissä pelattavaksi kuin konsoleille ja tietokoneellekin. Esimerkiksi pelisuunnittelijat, jotka toimittavat pelejä nettikasinoille, tarvitsevat jatkuvasti uusia ja yhä innovatiivisempia pelejä. Pelisuunnittelijoille on siis kova tarve.

Pelisuunnittelijat saavat käyttää taiteellisia ominaisuuksiaan hyväkseen ammatissaan koko ajan. Heidän pitää keksiä toinen toistaan upeampia teemoja, innovatiivisempia ideoita ja hauskempia ominaisuuksia. Luovuudelle on siis tilaa – ja se on itse asiassa tervetullut ominaisuus pelisuunnittelijassa.

3. Musiikkituottaja saa tehdä musiikin kanssa töitä joka päivä

Muusikoksi tuleminen on monien unelma-ammatti, mutta fakta on se, että vain hyvin harvat menestyvät musiikin saralla. Bändit ja artistit toimivat usein ennemmin harrastepohjalta kuin ammattimaisesti, sillä tällä alalla on haastavaa tienata leipänsä.

Musiikkituottaja voi kuitenkin tienata kokopäiväisen tulonsa oikein näppärästi tuottamalla musiikkia jo menestyville bändeille ja artisteille. Musiikkia tarvitaan myös mainoksiin, näytöksiin ja moniin muihin tarkoituksiin. Tuottamalla musiikkia, miksaamalla ja tekemällä muita musiikkiin liittyviä töitä saat käyttää hyväksesi omaa musiikillista lahjakkuuttasi ja luovuuttasi.

Suomessa musiikkia voi opiskella helposti esimerkiksi Sibelius Akatemiassa Helsingissä. Musiikin alalla on monia muitakin ammatteja, joista voi tienata leipänsä. Musiikin tuottaja saa kuitenkin usein mahdollisuuden työskennellä suoraan netin välityksellä oman kotinsa mukavuudesta.

Yhteenveto

Monet haluavat käyttää omaa luovuuttaan hyväkseen joka päivä, mutta kokopäiväisenä taiteilijana voi olla vaikea tienata elantonsa. Onneksi nykyään on kuitenkin mahdollista tehdä paljon erilaisia töitä, joissa voi käyttää hyväkseen omaa luovuuttaan.

Esimerkiksi arkkitehti voi olla hyvä ammatti sellaiselle taiteilijalle, joka pitää piirtämisestä ja joka haluaa käyttää luovia taitojaan hyväkseen joka päivä.

Myös pelisuunnittelijat saavat olla todella luovia joka päivä, sillä pelejä tarvitaan tasaiseen tahtiin niin. Kolikkopelejä julkaistaan koko ajan, konsolipelejä tulee julki tasaiseen tahtiin ja sovelluksia kehitetään koko ajan lisää. Näinpä luovuudelle on enemmän kuin tilaa tässä ammatissa.

Musiikkituottaja sen sijaan voi työskennellä musiikin parissa joka päivä sekä nauttia musiikista ammattinaan – ja tienata hyvin rahaakin.