Onko Bitcoineissa tulevaisuus?

Bitcoinit ilmestyivät vuonna 2008, kun haluttiin luoda pankeista ja muista instituuteista riippumaton valuutta. Tämä onnistui, sillä ensimmäinen bitcoin-rahansiirto suoritettiin jo seuraavana vuonna. Nykyään se toimii valuuttana yhä useammassa netti- ja kivijalkakaupassa. Moni pitääkin sitä kätevänä maksuvaluuttana erityisesti sen vuoksi, että se ei ole riippuvainen mistään maailman pankista. Näin ollen konkurssiin meno ei ole mahdollista ja tämä tuo lisäturvaa. Ihmiset pitävät myös siitä, ettei bitcoinien käytöstä tarvitse maksaa tavanomaisia pankkien kuukausimaksuja. Bitcoineja on maailmassa vain rajattu määrä: 21 miljoonaa.

Kuinka bitcoineja käytetään

Bitcoineja voidaan käyttää ostosten maksamiseen siinä missä muitakin valuuttoja. Ne eivät kelpaa kuitenkaan kaikissa kaupoissa tai verkkokaupoissa. Siellä, missä ne kuitenkin kelpuutetaan, on maksu helppoa.

Bitcoineja ei myönnetä mistään maailman pankista, vaan raha on virtuaalisesti Internetissä. Bitcoin ei Suomen lainsäädännön mukaan ole virallista rahaa, vaan se on ennemminkin niinkutsuttu vaihdannan väline. Bitcoineja säilytetään virtuaalisessa lompakossa tai palveluntarjoajalla.

Entä sitten itse käyttö? Bitcoinien maksajalla sekä vastaanottajalla tulee molemmilla olla bitcoin-osoite. Muutoin rahansiirto ei onnistu. Suomessa on vielä hyvin vähän kivijalkakauppoja, joissa bitcoinit hyväksytään maksuvälineenä, mutta niitäkin löytyy. Suomessa voi saada jopa palkan bitcoineina, sillä esimerkiksi UKKO.fi on ottanut bitcoinit valikoimiinsa. Bitcoineja voidaan myös lahjoittaa halutuille kohteille. Mainitaan vielä nettikasinot, joiden suosio on tällä hetkellä korkealla. Niissä maksutapoja on yleensä todella runsaasti ja bitcoinit ovat yksi niistä.

Bitcoinien käyttäjä voi nykyään maksaa käyttäen siihen tarkoitettuja mobiilisovelluksia. Bitcoin-lompakko voidaan asentaa älylaitteelle tai tietokoneelle. Käyttö aloitetaan bitcoinien hankkimisella. Tämä onnistuu esimerkiksi myymällä jotain ja tarjoamalla maksutavaksi bitcoineja. Tai voit tehdä työtä bitcoineja vastaan. Jos tämä tuntuu liian hitaalta, bitcoineja voi myös ostaa. Ostamiseen löytyy monta keinoa. Niistä yksi on bittimaatti, jotka ovat fyysisiä automaatteja ja joita löytyy ympäri Suomea. Tai voit ostaa niitä jonkin palveluntarjoajan kautta. Tästä joutuu yleensä maksamaan muutaman euron palvelumaksun.

Noudata varovaisuutta

Kuten rahan suhteen yleensä, tulee myös bitcoinien kanssa noudattaa varovaisuutta. Esimerkiksi Bitcoin Revolution on saanut osakseen epäilyjä sekä kiitosta. Sivustosta on varoiteltu ja sen on kerrottu olevan täyttä huijausta. Sen väitetään huijanneen miljoonia ihmisiä ja Internetin syövereistä löytyykin tuhansia negatiivisia arvosteluja sivustoon liittyen. Sivuston kerrotaan lupailevan tyhjiä, toteuttamatta kuitenkaan uskomattomia lupauksiaan.

Epäluottamusta herättää myös mainoskampanjat, joissa esiintyy useita julkisuuden henkilöitä. Nämä henkilöt eivät kuitenkaan ole missään tekemisissä Bitcoin Revolutionin kanssa eivätkä yleensä ole antaneet lupaa kuviensa käyttöön. Monissa tapauksissa julkisuuden henkilöt eivät ole edes olleet tietoisia kuviensa käytössä Bitcoin Revolutionin mainoksissa.

Toisaalta Bitcoin Revolutionista löytyy myös positiivisia arvosteluja. Se, ovatko ne järjestettyjä ja niinkutsuttuja tilattuja positiivisia arvosteluja, jää arvoitukseksi. Jokainen käyttäjä arvioi itse, millaista palveluntarjoajaa käyttää. Tärkeää on kuitenkin selvittää palveluntarjoajan taustat. Tämä on välttämätöntä aina, kun kyseessä on raha. Ethän halua menettää kovalla työllä ansaittuja rahojasi huijarifirmoille.

Yhteenvetona bitcoinit ovat turvallisia käyttää, kunhan vain käytössäsi on varmasti turvalliset palveluntarjoajat. Kryptovaluutan käyttäjiä on maailmassa todella paljon ja esimerkiksi Blockchainilla virtuaalilompakoita on jo 2 miljoonaa kappaletta. Tässä on tosin vain murto-osta maailman kaikista bitcoin-virtuaalilompakoista. Niiden määrä saattaa maailmanlaajuisesti olla jo jopa 10 miljoonaa kappaletta. Kyseessä on siis ympäri maailman levinnyt ilmiö ja yhä useampi haluaa vähintään kokeilla bitcoinien käyttöä. Jos päätät kokeilla bitcoineja, tutki käyttämäsi palveluntarjoajan taustat ja lue ihmisten arvioita. Saat hyvän kuvan siitä, minkä palvelun valitset.