Gomore haluaa vähentää autojen määrää Suomessa

Seisooko autosi parkissa suuren osan vuorokaudesta? Onko päiviä, jolloin et käytä sitä ollenkaan? Suurimmalla osalla suomalaisista tilanne on juuri tämä. Eikä kyse ole vain suomalaisesta ilmiöstä. Asia on näin muuallakin maailmassa. Samalla on voinut tulla mieleesi, että monet auton kulut ovat ihan yhtä suuret, käytit autoa tai et. Niin ikään monelle auto on kuitenkin välttämätön sen verran usein, että omasta autosta luopuminen ei ole mahdollista. Mitäpä jos joku toinen autoa tarvitseva silloin tällöin vuokraisi autoasi, kun et sitä itse tarvitse ja siten auttaisi auton ylläpitokustannuksissa. Kuulostaa varmasti hyvältä. Kunnes sitten seuraa liuta muita kysymyksiä. Kenelle auton uskaltaa vuokrata? Mistä tiedän, että vuokraaja on, kuka sanoo olevansa? Mitä jos autolle tapahtuu jotain? Mistä ylipäänsä löydän ihmiset, jotka mahdollisesti haluaisivat autoani vuokrata? Kaikkiin näihin kysymyksiin vastauksen, ja ratkaisun tarjoaa GoMore.fi.

Sekä markkinapaikka, että palvelut

Gomore on autojen vertaisvuokraukseen keskittynyt yritys, joka tarjoaa vertaisvuokraukselle sekä alustan, että palvelut, jotka ratkaisevat edellä mainitut huolet. Kyseessä on toki ihan alkuunsa markkinapaikka, joka auttaa löytämään autolle vuokraajan ja vuokraajalle auton. Mutta pelkkä markkinapaikka se ei ole. Nimittäin perässä seuraavat muun muassa käyttäjien henkilöllisyyden varmentaminen, vakuutus auton vuokrausajalle, kun se tehdään palvelun kautta, sekä esimerkiksi ympäri vuorokauden toimiva tieliikenne palvelu vuokraajalle vuokrauksen ajaksi.

<h2>Gomoren ansaintamalli</h2>

Tietenkin Gomore on yritys ja sillä on oltava ansaintamalli. Tämä ansaintamalli toteutuu siten, että sekä auton vuokralle antava, että auton sivustolta itselleen vuokraava maksavat palvelumaksua. Huomattavaa on, että nämä palvelumaksut veloitetaan vain toteutuneista vuokrauksista. Itse auton ilmoittaminen vuokrattavaksi tai sieltä autojen etsiminen eivät siis maksa mitään. Vaikka Gomore kutsuu käyttäjiään jäseniksi, ja vain jäsenet voivat antaa ja ottaa autoja vuokralle, mitään varsinaista jäsenmaksua ei ole. 

Säästää sekä rahaa, että luontoa

Alussa mainitut seikat ja mieleen juolahtavat kysymykset olivat toki rahassa mitattavia taloudellisia seikkoja. Eikä niitä sovi vähäteltävän. Auton omistaminen ei ole millään mittarilla halpaa puuhaa. Rahallisten näkökohtien lisäksi kyseeseen tulevat myös ympäristönäkökulmat. Kenellekään ei liene tässä ajassa epäselvää, että auto ei ole mikään varsinainen ympäristön ja ilmaston ystävä. Toki kaasupäästöjen vähentämisen eteen on tehty töitä ja siinä varmasti onnistutaankin. Mutta myös auton valmistamiseen kuluu energiaa. Samoin loppusijoitus kuluttaa energiaa, eikä kaikkia auton osia voida käyttää uudelleen, eikä auto todellakaan maadu. Tässä ei todellakaan ole tarkoitus syyllistää auton omistajia. Mutta mikäli autoaan vuokraamalla ehkäisee autojen kokonaismäärän lisääntymistä, on tehnyt jo ympäristöteon.

Myös jos et varsinaisesti tarvitse autoa kuin ihan silloin tällöin, ei auton omistaminen ole kannattavaa rahallisesti. Eikä myöskään ympäristön ja ilmaston kannalta. Silloinkin Gomore on loistava ratkaisu. Helppo ja luotettava markkinapaikka palveluineen, jos vuokraat juuri sinulle sopivan auton sinulle sopivana aikana, vaikka vain päiväksi. Samalla säästät luontoa ja autat autonomistajaa kustannuksissa, jotka autosta syntyvät, ajoi sillä tai ei.