Menu

Suositut sarjakuvakustantamot

Jokainen sarjakuvia lukeva tuntee varmasti suurimmat sarjakuvakustantamot, kuten Marvelin sekä DC Comicsin, sekä toki muitakin vähän pienempiä kustantamoita.

Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti muutaman suosituimmista kustantamoista.

Marvel Comics

Marvel Comics on tänä päivänä The Walt Disney Companyn alaisuudessa toimiva sarjakuvakustantamo. Yhtiö on jo vuosikymmeniä ollut yksi Yhdysvaltojen suurimpia ja tunnetuimpia sarjakuvakustantamoita. Heidän tunnetuimpia sarjakuviaan ovat esimerkiksi X-Men, Daredevil, The Amazing Spider Man, Fantastic Four, The Incredible Hulk sekä Iron Man. Monesta näistä on tehty myös useita elokuvia sekä tv-sarjoja. Yhtiö perustettiin vuonna 1938, mutta todellinen nousu yhtiölle alkoi vasta 1960-luvulla, kun Stan Lee ja Jack Kirby alkoivat työskennellä Marvelilla. Vuonna 2009 Disney osti Marvel Comicsin ja aloitti näin uuden aikakauden yhtiön historiassa.

Marvelin luomat sarjakuvat ovat ehdottomasti maailman suosituimpien joukossa, eikä loppua näy. Heidän valmistamistaan sarjakuvista löytyy useita erilaisia harvinaisia keräilykappaleita, joita suomalaisetkin kerääjät himoitsevat kokoelmiinsa.

DC Comics

DC Comics perustettiin vuonna 1934 ja se on yksi vanhimpia ja tunnetuimpia sarjakuvakustantamoita.

DC Comics oli alkujaan nimeltään National Comics, mutta nimi vaihdettiin ja nykyään DC Comicsin omistaa WarnerMedia.

DC Comicsin tunnetuimpia sarjakuvia ovat Batman, Wonder Woman, Green Arrow, Man of Steel, The Flash ja Captain Marvel. Monista näistä hahmosta on tehty useita suosittuja elokuvia ja tv-sarjoja. Myös ympäri maailman tunnettu sarjakuva Mad on DC Comicsin käsialaa.

Muut sarjakuvakustantamot

Sarjakuvakustantamoita löytyy useita ympäri maailmaa ja tässä artikkelissa onkin esitelty vain muutama suosituin ja tunnetuin kustantamo. Erityisesti nämä kaksi ovat suuren yleisön suosissa ja tietoisuudessa, johtuen etenkin useista elokuvista ja sarjoista, jotka ovat tehneet heidän sarjakuviensa hahmot tunnetuiksi ympäri maailman.

Muita sarjakuvia julkaisevia kustantamoita ovat esimerkiksi Dark Horse Comics, Archie Comics, Timely Comics, Image Comics, EC Comics, Boom! Studios ja Metal Mammoth. Edellä mainitut ovat Yhdysvaltalaisia kustantamoita, joten tässä on siis vain pienen pieni osa maailmanlaajuista sarjakuvakustantamoiden verkostosta. Myös Suomesta löytyy sarjakuvakustantamoita, muutaman esimerkin mainitaksemme; Punainen Jättiläinen, Arktinen Banaani, Happy Horse Comics, sekä Banana Press.