Menu

Suosittuja sarjakuvahahmoja

Sarjakuvien maailma on laaja, mikä tarkoittaa sitä, että erilaisia sarjakuvia tehdään useista eri aiheista. Jotkin sarjakuvat kuitenkin ovat kaikille tuttuja ja tutustumme tässä artikkelissa muutamiin suosituimpiin sarjakuvahahmoihin.

Emme voi tietenkään luetella kaikkia mahdollisia suosittuja hahmoja, mutta listamme hahmoista tunnistat varmasti useimmat, olit sitten sarjakuvien tuntija tai satunnainen harrastaja.

Hämähäkkimies

Hämähäkkimies, joka tunnetaan myös nimellä Spider Man, on Marvelin kehittämä hahmo, joka on seikkaillut niin omassa, kuin muissakin sarjakuvissa vierailevana tähtenä jo vuodesta 1962 lähtien. Tämän hanhmon tarina alkaa kun Hämähäkkimiestä, eli oikealta nimeltään Peter Parkeria puree radioaktiivinen hämähäkki, joka antaa hänelle erilaisia supervoimia.

Hämähäkkimiehen voimiin kuuluu erilaisia asioita, mutta hän on voimakkaampi ja nopeampi kuin tavallinen ihminen, ja tämän lisäksi hän tuottaa hämähäkin verkkoa, jota hän käyttää avuksi erilaisia sankaritekoja tehdessään.

Hämähäkkimies taistelee niin rikollisuutta vastaan, kuin myös hänen arkkivihollisiaan Venomia, Vihreää Menninkäistä ja Tohtori Mustekalaa vastaan.

Hämähäkkimiehestä on tehty myös useita elokuvia, sekä tv-sarjoja. Tämä hahmo onkin yksi Marvelin tunnetuimpia ja yleisesti ottaen yksi suosituimpia sarjakuvamaailman hahmoja.

Teräsmies

Teräsmies on on hahmo, jonka tuntevat aikalailla kaikki. Huolimatta siitä, oletko kiinnostunut sarjakuvista tai et. Teräsmiehestä on tehty useita elokuvia ja sarjoja, joista ainakin yhden tai useamman on meistä jokainen nähnyt elämässään. Teräsmiestä pidetään perinteisesti supersankari-sarjakuvien ensimmäisenä todellisena hahmona, joka raivasi tien tälle suositulle genrelle.

Teräsmiehen tarina alkaa ulkoavaruudesta, planeetalta nimeltä Krypton, jossa hän syntyy. Teräsmies lähetetään turvaan Maahan ja varttuessaan otto-perheensä huomassa, selviää että hänellä on yli-inhimillisiä voimia.

Teräsmies käyttää näitä voimia ihmiskunnan suojeluun, sekä rikollisuutta vastaan taistellen. Teräsmies tunnetaan myös nimellä Clark Kent, joka on hänen peite-henkilöllisyys.

Batman

Batman on myös yksi parhaiten tunnettuja hahmoja, joiden tarina on alkunut sarjakuvista. DC-Comicsin luoma hahmo on hieman synkempi kuin moni muu supersankari ja tämä on yksi hahmon suosion salaisuuksia.

Batman kertoo tarinan rikkaasta Bruce Waynesta, joka erilaisten tapahtumien johdosta päätyy pukeutumaan lepakkomaiseen asuun ja taistelemaan rikollisuutta vastaan.

Batmanilla ei ole varsinaisia supervoimia, mutta hän on todella taitava taistelija ja fyysisesti huippukunnossa.