Menu

Harvinaisten sarjakuvien keräily

Sarjakuvia on tehty jo useita vuosikymmeniä, ja yhtä kauan on myös ollut ihmisiä, jotka ovat sarjakuvia keränneet. Yleensä innostus sarjakuvien maailmaan alkaa lapsuudessa ja nuoruudessa ja jatkuu monilla koko elämän ajan. Nämä henkilöt ovat löytäneet jonkin sarjakuvahahmon, tarinan, kustantamon tai tekijän, jonka sarjakuvia he keräävät.

Olipa sarjakuva mikä hyvänsä, löytyy siitä varmasti useita julkaisuja, joista osaa voi olla hyvinkin vaikea löytää. Harvinaisia sarjakuvia on olemassa useastakin eri syystä. Julkaisut saattavat olla esimerkiksi todella vanhoja, jolloin niitä ei yksinkertaisesti ole säilynyt enää montaa kappaletta, jos lainkaan. Tai sitten kyseessä voi esimerkiksi olla sarjakuva, jota on jostakin syystä julkaistu vain rajallinen määrä. Olipa syy mikä hyvänä, omistautunut sarjakuvien keräilijä tekee kaikkensa saadakseen käsiinsä näitä harvinaisia keräilykappaleita.

Havinaisten sarjakuvien löytäminen ja ostaminen ei ole helppoa tai yksinkertaista. Ensinnäkin, niitä voi olla todella vaikea löytää mistään ja toiseksi, saattaa löydetyn keräilyharvinaisuuden hinta nousta sellaisiin korkeukseen, ettei tavallisella ihmisellä ole siihen varaa. Moni asiasta tietämätön ei uskoisi, kuinka suuria summia todella harvinaisista sarjakuvista maksetaan: parhaimillaan erittäin harvinainen sarjakuva on myyty yli miljoonan euron hintaan. Erittäin harvinaisista sarjakuvista saattaa joutua siis maksamaan todella paljon.

Mistä löytää harvinaisia sarjakuvia?

Harvinaisia sarjakuvia on mahdollista löytää useastakin paikasta, kuten divareista ja kirpputoreilta. Divareissa harvinaisuuksista saa yleensä maksaa niiden todellisen arvon verran, kun taas kirpputoreilta voi tehdä todella uskomattomia löytöjä pilkkahintaan. Moni kirpputoreille sarjakuvia vievä myyjä ei välttämättä ymmärrä lehtien arvoa, vaan löytää ne jostakin kaapin perukoilta ja myy muutamalla eurolla eteenpäin. Keräilykappaleissa on kuitenkin tärkeää myös niiden kunto, joten vaikka löytyisi jokin harvinanen sarjakuva, saattaa sen kunto olla niin huono, ettei siitä ole järkeä maksaa mitään.

Ehkä yksi parhaimmista tavoista löytää ja ostaa harvinaisia sarjakuvia on löytää niitä netistä. Netistä löytyy useita erilaisia myyntisivustoja, joiden kautta voit ostaa lehtien keräilykappaleita. Valikoima on paljon laajempi kuin missään muualla, mutta myös netistä ostaessa on mukana omat riskinsä. Kun et pääse fyysisesti näkemään lehteä, et voi tietää onko se todella hyväkuntoinen. Tämän vuoksi kannattaa käyttää vain luotettuja ostokanavia ja myyjiä.